Voor meer nieuws check onze Facebook  

Nieuws 

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van onze school.Sponsoring afscheidsmusical

March 31, 2019

Onze groep 8 mag dit schooljaar dankbaar gebruik maken van een sponsoring van www.feestwinkelxl.nl

Deze online feestwinkel biedt onze groep 8 een tegoedbon aan van maarliefst €100,00. Hiervan kunnen we passende accessoires kopen. 

Hartstikke bedankt voor deze mooie sponsoring. 

Week van het geld

March 27, 2019

Van 24 maart tot en met 29 maart vond de Week van het Geld plaats. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen op jonge leeftijd al op een goede en verantwoorde manier om leren gaan met geld. Zo werd in groep 5 gekeken naar de waarde van geld en het principe dat je geld maar één keer uit kunt geven en dus slimme en doordachte keuzes moet maken. 

Ridders in groep 4

March 21, 2019

Groep 4 bracht een bezoek aan Kasteel Hoensbroek. Hier kregen zij meer uitleg over het leven in de Riddertijd en hetgeen een ridder allemaal moest doorstaan. Uiteraard werd er ook gekeken naar een harnas, een zwaard en een schild. Teruggekomen op school mochten de leerlingen zelf een schild maken. 

Excursie naar de rechtbank

February 21, 2019

Om het thema "Rechten" af te sluiten maakte groep 7 en 8 op vrijdag 22 februari een uitstapje naar de Rechtbank in Maastricht. Een leerzame dag waarbij alle beroepen binnen de rechtbank werden uitgelegd en de leerling zelf konden ervaren hoe het er in een rechtbank aan toe ging. 

IMC-Basis zorgt voor advocaten in groep 7 en 8

February 14, 2019

Leerlingen van groep 7 en 8 kregen bezoek van advocaten Maruca Overdijk en Stijn Blom. De leerlingen zijn tijdens IMC Basis bezig met het vak Recht. Ze leren over mensenrechten en kinderrechten, over handhaving en over rechtspraak. Samen met de advocaten hebben ze verschillende casussen besproken en een rechtszaak over een conflict tussen werkgever en werknemer nagespeeld. Er kwamen mooie argumenten op tafel die de zaak van verschillende kanten belichtte. Ook hebben enkele leerlingen de toga en bef aangehad. Ze hebben kunnen ervaren hoe het voelt om advocaat of rechter te zijn. Een boeiende en leerzame les.

Grote dank aan Boels Zanders Advocaten

1 / 1

Please reload